Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Wij hebben de volgende Fairtrade wijnen voor je.

No House, Fair Trade Original en Firefly.

 

Nieuw in het assortiment de No House wijn

Biologisch en natuurlijk Fairtrade dat zijn de wijnen van No House. Voor elke fles die je koopt geef je een baksteen terug aan Zuid-Afrika. Slokje bij slokje ontstaat er inmiddels een heel dorpje.... Alcohol 12%. Prijs per fles € 6,50.

 

 

 

Pinotage rood

Dit is een rode wijn van Fair Trade Original met een rijpe geur van donkere kersen en bramen. Het is een volle wijn met een krachtig smaak. Deze wijn wordt door Zuid-Afrikaanse arbeiders verbouwt. De wijnboerderij doet mee aan het Black Empowerment Programma. Dat betekent dat zwarte en gekleurde arbeiders mee kunnen praten en opleidingen volgen om sterker in hun schoenen te staan. Thuis en op hun werk.

Alcohol 14,5%. Prijs € 5,99.

 

Rode wijn Shiraz

Deze Shiraz kozen wij vanwege z'n soepelheid en z'n volle smaak van sap en fruit. Rijpe tannines geven de wijn stevigheid. 'Ontwikkel je eie krag', heet de training voor de Zuid-Afrikaanse wijnarbeiders. Opgegroeid met Apartheid leren ze hoe ze hun stem kunnen laten horen op de wijnboerderij. Is het toeval dat ook hun wijn zich krachtig ontwikkelt? Proost, op de wijnarbeiders! Ingrediënten: Shiraz Druiven: Fairtrade gecertificeerd en afkomstig van Fairtrade boeren. 

Alcohol 14,5%. Prijs € 5,99.

 

 

Merlot rood

Evenwichtig, dat is ie zeker: deze volle, soepele Merlot. In de afdronk zit een mooie smaakbalans van lichtzoet rood fruit en een hint van kruiden. Op de wijnboerderijen zorgen ze voor een natuurlijk evenwicht en koesteren ze de oorspronkelijke begroeiing. Zo blijft de goede bodemkwaliteit bewaard. En dat is natuurlijk de beste voedingsbodem voor een pragtig gebalanseerde rooiwyn, zoals de Zuid-Afrikanen 'm zelf noemen. Ingrediënten: Merlot Druiven: Fairtrade gecertificeerd en afkomstig van Fairtrade boeren.

Alcohol 14%. Prijs € 5,99.

 

 

Chardonnay

Dit is een wijn met een vrolijk verhaal. Lekker tropisch, goed fris, vol fruit. Kenners proeven een lichte houtrijping en de kruidige afdronk zorgt voor een aangename droge smaak. Deze Chardonnay groeide op aan de Zuid-Afrikaanse West Kaap waar het s nachts flink afkoelt door de invloed van de zee. Een perfect klimaat voor deze vrolijke druif. Goed klimaat ook voor de arbeiders van de wijnboerderij. Zij volgen cursussen waardoor ze op hun werk hun stem durven laten horen en mee kunnen praten. Een verhaal waar wij blij van worden. Ingrediënten: Chardonnay Druiven: Fairtrade gecertificeerd en afkomstig van Fairtrade boeren.

Alcohol 14%. Prijs € 5,99.

 

 

Chenin Blanc

Deze witte wijn van Fair Trade Original heeft de smaak van citrus, lekker wit fruit en groene appel. Deze Chenin Blanc heeft een frisse, licht droge smaak en een sprankelende, fruitige afdronk.

Voor de herkomst zie de Chardonnay.

Alcohol 14%. Prijs € 5,99. 

 

 

 

Firefly wit

Chenin Blanc & Sauvignon Blanc. Een geur van delicate aroma’s van kruidige peer, mandarijn en banaan. De wijn is mooi in balans.

Stellar Organics is een samenwerkingverband van vijf biologische wijnbouwbedrijven. De wijngaarden van Stellar Organics liggen ca. 275 km ten noorden van Kaapstad op weg richting Namibië. Naast het feit dat hier grote aandacht wordt besteed aan biologische wijnbouw - dus met respect voor de natuur - produceert Stellar als eerste wijnbedrijf ter wereld wijn gebaseerd op de principes van Fair Trade, ofwel met respect voor de productiekrachten en aandacht voor ontwikkeling en onderwijs van het productiepersoneel en hun kinderen. De kracht van dit bedrijf zit ‘m, naast de kwaliteit van de geproduceerde wijnen, ook in de marktbenadering. Met fraaie en aantrekkelijk geprijsde concepten benadert dit bedrijf de biologische wijnmarkt met nieuw elan, inhakend op de trend naar kwalitatieve en betaalbare Zuid-Afrikaanse wijnen met een mooie uitmonstering en een heerlijke inhoud.

Alcohol 13,5%. Prijs € 5,99.

 

 

Firefly Rose

Een zachte licht gekruide rosé met een zeer verfissend karakter

Alcohol 13%.  Prijs € 5,99.
 

 

Firefly Shiraz/Merlot

Licht gekruide wijn met een romige smaak waarin een licht pepertje kan worden ontdekt. Alcohol 13,5%. Prijs € 5,99.